Stakleni sistemi – elegantno rešenje za terasu

Početna » Stakleni sistemi – elegantno rešenje za terasu

Ukoliko želite da vaš prostor bude izložen sunčevoj svetlosti, ali da u isto vreme bude zatvoren, stakleni sistemi su pravo rešenje.

Recimo da ste vlasnik kafića ili restorana. Želeli biste da imate dodatan prostor napolju, i da baštu koristite kao nastavak objekta kada je sunčano vreme. Ujedno, voleli biste da taj prostor bude atraktivan i estetski prijemčiv. Stakleni sistemi upravo služe toj svrsi. Izrađeni od visokokvalitetnog kaljenog stakla, stakleni sistemi su veoma praktični i otporni na spoljašnje faktore. Pored toga, moderan dizajn će učiniti svaku baštu ili terasu privlačnom za oko.

Postoje tri različite vrste staklenih sistema koje Oktavus izrađuje: motorizovana vertikalna pokretna stakla, klizno pokretna stakla i klizno-preklopni stakleni sistem. Takođe, tu je i usluga zastakljivanja kancelarijskih prostora za koju se sve više firmi odlučuje.

Svaki od ovih staklenih sistema ima karakteristike na osnovu kojih vaš izbor može biti olakšan.

Motorizovana vertikalna pokretna stakla giljotina (STAUT)

Ova stakla namenjena su za bočno zastakljivanje vaše terase. To omogućava panoramski pogled. Izrađuju se u dimenzijama 4+16+4mm, ali se, po potrebi, mogu prilagoditi različitim prostorima. Izolacija i daljinsko upravljanje čine ovaj pokretni (motorizovani) sistem veoma praktičnim. Ukoliko se odlučite za giljotinu, uštedećete prostor, to jest kreiraćete zasebnu prostoriju koja vam može služiti tokom cele godine. Svaka terasa ili poslovni prostor može biti zastakljen kvalitetnim staklom koje garantuje dugovečnost, ali i estetsku prilagodljivost.

Klizno pokretna stakla (MODULO)

U pitanju su stakleni paneli koji se pokreću kliznim sistemom. Kaljena stakla se izrađuju bez okvira, i otpornija su i čvršća od obilnih stakala. Maksimalna širina sistema je 10 metara, a maksimalna visina do 2800mm. Pored toga što je vrlo jednostavan i praktičan za korišćenje, ovaj sistem je elegantan i savremen, zbog čega ga često možete videti na terasama, lođama i balkonima vlasnika koji žele da imaju moderno rešenje zastakljivanja. Klizni sistem vam omogućava dodatan funkcionalni prostor za vaš dom, a isto tako i za vaš poslovni prostor. Zaključno, ukoliko imate terasu ili baštu koju biste želeli da opremite savremenim staklenim sistemom, klizno pokretna stakla su pravo rešenje za vas.

Klizno preklopni stakleni sistemi (DOMINO)

Iako zvuči slično, klizno preklopni sistem je malo drugačiji. Tačnije, razlika je u klizno-preklopnom sistemu, i često je rešenje za montažu na svim tipovima balkona, bilo da je pravougaoni ili ugaoni balkon. Ovi sistemi omogućavaju otvaranje sa svih strana, i tako prostor biva izložen u momentu kada vama odgovara. Najčešće ih možete videti na otvorenim prostorima. Mada, ukoliko imate ugostiteljski objekat, ili želite da pregradite poslovni prostor, dizajn klizno preklopnih staklenih sistema će vam omogućiti moderno i elegantno rešenje.

Ukoliko želite da investirate u kvalitetan i pouzdan stakleni sistem, pogledajte Oktavus ponudu. Mi vodimo računa da u našim staklenim sistemima koje izrađujemo objedinimo i estetiku, i funkcionalnost. Za svaki upit koji imate, možete nas kontaktirati putem kontakt podataka koje možete naći na sajtu. Samim tim, potrudićemo se da vam pružimo zadovoljavajuće rešenje za zastakljivanje vašeg objekta. 

Scroll to Top