Zastakljivanje terasa i pokrivanje terasa

Početna » Zastakljivanje terasa i pokrivanje terasa

Zastakljivanje terasa, balkona i lođe obavljamo visokokvalitetnim kaljenim staklom, koje je sastavni deo naših klizno-preklopnih, motorizovano vertikalnih i klizno pokretnih sistema. Zastakljivanje omogućava pokrivanje svih vrsta terasa, balkona i lođa, čime se dobija veća kvadratura, bolji protok svetlosti i ušteda energije, dok pokrivanje terasa pruža bolji protok vazduha i prijatnu atmosferu. Kontaktirajte nas i zakažite pokrivanje ili zastakljivanje terasa!

Zastakljenje terase kaljenim staklom kao sjajno rešenje

Kaljeno staklo koristimo u našim sistemima za zastakljivanje terase zato što je 5 puta jače od standardnog stakla i omogućava bolju zvučnu i toplotnu izolaciju.

Termoizolaciono staklo, kaljeno staklo ili termopan, kako se još naziva ovaj materijal, sačinjeno je od dva ili više stakala koja su hermetički zatvorena i između njih se nalazi vazduh.

Zastakljivanje se obavlja staklom debljine 8mm, maksimalne visine od 3000mm i maksimalne širine od 800mm.

Zastakljivanje terase obavljamo na nekoliko načina prema vašim željama i potrebama

Postoji nekoliko opcija za staklene sisteme koji će se savršeno uklopiti i omogućiti više nego poželjan estetski prikaz. Stakleni sistemi od termopana, odnosno kaljenog stakla, jesu praktičan izbor koji istovremeno pruža lepši pogled.

Možete se odlučiti za nekoliko opcija, dok ćemo vam mi biti tu od pomoći i dati najbolje moguće savete i ideje za zastakljivanje terase uz praktična rešenja:

  • Zastakljivanje terase klizni sistem: klizno pokretna stakla Modulo – elegantna i praktična rešenja sa zaštitnom funkcijom maksimalne debljine do 10mm i visine do 2800mm; posebno interesantna za klizno zatvaranje terase;
  • Klizno preklapajući sistem terasa: klizno preklopni stakleni sistemi Domino – pružaju mogućnost otvaranja sa svih strana i zbog toga su posebno interesantni za zastakljivanje balkona. Kada je klizno-preklapajući sistem otvoren, stoji na 90 stepeni u odnosu na zatvorenu poziciju;
  • Bočno zastakljivanjemotorizovana vertikalna pokretna stakla giljotina Staut – pokreću se uz pomoć MOSEL motora i daljinskog upravljača, pa su izuzetno moderno i estetski privlačno rešenje za bočno zastakljivanje terase ili za poslovne prostore. Bočno zastakljivanje je posebno korisno za prostore koje želite da grejete u zimskim mesecima.

Sistemi uz pomoć kojih obavljamo zastakljenje terase mogu biti fiksne staklene konstrukcije ili pokretne motorizovane konstrukcije koje se pokreću daljinskim upravljačem, kao što je Staut-Giljotina sistem.

Pored pomenutih sistema za zastakljivanje terasa, preporučujemo da razmotrite i opcije za staklena vrata, najpogodnija za ugostiteljske objekte ili elegantnije uređene enterijere domaćinstava i stakleni krov, kao sjajnu opciju kada želite panoramski pogled. 

Moguća i opcija zatamnjivanja stakla do 30% ukoliko želite da unutrašnji prostor bude zaštićen od spolja.

Pokrivanje terase za panoramski pogled ili zaštitu od sunca - izbor je vaš

Pokrivanje terasa moguće je obaviti na nekoliko načina. Ukoliko želite panoramski pogled i više svetlosti, sjajna opcija jesu pomenuti klizno-preklopni sistemi Domino. Pored zastakljivanja terasa, čest odabir jesu i za pokrivanje bašta kafića, restorana i drugih površina na otvorenom.

Imamo odličnu ponudu i za one koji ipak žele hladovinu i zaštitu od padavina na svojoj terasi, kao i prostor na otvorenom gde vazduh može slobodno da struji.

U ovom pogledu, kao najbolja opcija nameću se moderni pokretni sistemi kao što su pergole, izrađene od pouzdanih materijala, a posebno praktične zbog mogućnosti pomeranja konstrukcije.

Ukoliko se odlučite za tende izrađene od akrilnog platna, dobijate još jedno dobro rešenje za neometano uživanje na terasi i adekvatnu zaštitu od sunca.

Prednosti zastakljivanja terase i pokrivanja terase

Osim odlične toplotne i zvučne izolacije koju pruža kaljeno staklo, zastakljenje terase samo po sebi daje veliki broj benefita, poput dobijanja dodatnih kvadrata koje možete iskoristiti kako ste oduvek želeli. 

Zastakljivanje je naročito pogodno kod objekata manje površine, dok ovaj vid uređenja i renoviranja podiže vrednost nekretnine, što je sjajno ukoliko planirate prodaju ili rentiranje.

Sjajna opcija za komercijalne objekte, čiju unutrašnjost možete zaštititi od neželjenih pogleda zatamnjivanjem stakla do 30%.

Pored ovih praktičnih benefita za terase zastakljivanje je pogodno i kao opcija za uživanje sa panoramskim pogledom.

Pokrivanje terase tendama i pergolama visokog kvaliteta omogućava vam da na svojoj terasi uživate na otvorenom i zaštitite se od jakog sunca.

Zastakljivanje terase cena - koliko košta zastakljivanje terase?

Ukoliko vam je potrebno zastakljivanje terasa cena varira u zavisnosti od dimenzije prostora i vašeg izbora kada su u pitanju zastakljivanje i pokrivanje terase.

Sigurno je da pružamo najjeftinije zastakljivanje terasa u odnosu na visok kvalitet proizvoda. Pozovite nas, ispričajte svoje želje, pa ćemo napraviti najbolju ponudu!

Zastakljivanje terasa cena po m2 - cene zastakljivanje terase prema veličini prostora

Cena zastakljivanja terase se najbolje određuje po dimenzijama, kao i u zavisnosti od odabira varijante iz naše ponude. Za zastakljivanje terase klizni sistem cena je ista u odnosu na zastakljivanje terasa klizno preklapajući sistem, dok se razlikuje ukoliko se odlučite za motorizovano vertikalno zastakljivanje, odnosno giljotinu – STAUT. 

Preporučujemo da nas kontaktirate, pa da zajedno dođemo do najpraktičnijeg i najpovoljnijeg rešenja za vaše domaćinstvo, poslovni prostor ili ugostiteljski objekat. Oktavus tim je tu da vam pruži najbolje zastakljenje terasa i pokrivanje terasa uz najniže troškove!    

Zainteresovani ste za naše usluge?

Ne oklevajte da nas kontaktirate za bilo koje pitanje, informaciju ili pomoć – tu smo da pokušamo da odgovorimo na svaku vašu nedoumicu i zahtev. Popunite formular za upit i potrudićemo se da vam se javimo u najkraćem mogućem roku.


    Scroll to Top