Pergola za vaše dvorište – saveti za izbor

Početna » Pergola za vaše dvorište – saveti za izbor

Kako biste odabrali odgovarajuću pergolu za vaše dvorište, baštu ili vrt, korisno je da budete svesni određenih stavki pre same kupovine.

Kada se radi o pergolama, estetika i funkcionalnost su objedinjeni u ovoj konstrukciji. Pergola štiti vaš prostor od spoljnih faktora, ujedno čineći prostor bogatijim i lepšim. To dovodi do sledećeg pitanja  – šta su uopšte pergole? Pergole su moderni pokretni sistemi koji se sastoje od stubova i nadstrešnice, i služe da štite od sunca, kiše i drugih spoljašnjih uticaja. Postoje različite vrste pergola, kao što su klasična, bioklimatksa, aluminijumska, viseća, i samostojeća pergola, i sve su deo Oktavus ponude. Ujedno, jedna od prednosti pergola je što su estetski vrlo prilagodljive, i pogodno ih je adaptirati različitim ambijentima.

U tom slučaju, vodite računa da se pergola koju birate estetski podudara sa vašim dvorištem. Uz to, tu su ostali elementi vašeg doma koji mogu diktirati izgled pergole, kao što su kapija, prilaz dvorištu i sama kuća ili lokal.
Materijal je još jedan bitan faktor pri vašoj odluci, jer on ima određeni uticaj na izgled i dugovečnost pergole. Oktavus proizvodi pergole pravljene od materijala na bazi PVC-a (3D blockout) ili od aluminijuma, što ih čini vrlo otpornim i dugovečnim, bez potrebe za održavanjem.

Pored njene funkcije zaštite od vremenskih nepogoda i sunčeve svetlosti, pergola će vam omogućiti kutak za odmaranje i provođenje vremena na otvorenom. Bilo da vam je potrebna za vaš dom, kafić, restoran ili bilo koji drugi lokal, pergola predstavlja produžetak prostora u kojem možete boraviti redovno tokom toplog vremena. U tom slučaju, znajući osnovnu namenu pergole u vašem prostoru, olakšaćete sebi izbor.

Za razliku od ostalih konstrukcija koje imaju sličnu funkciju zaštite od sunca i vremenskih nepogoda, pergola se izdvaja po svojoj prilagodljivosti, različitosti u ponudi, i stilu. Takođe, pergole pružaju mogućnost da vaš ukus dođe izražaja, jer sami možete odrediti oblik, veličinu, tip i izgled pergole.

Kako biste našli idealno rešenje za vaše dvorište i odredili vaše prioritete pri izboru pergole, Oktavus tim je spreman da vam pomogne i svojim iskustvom proba da pronađe najbolju soluciju koja će odgovarati vašim preferencijama i vašem prostoru! 

Scroll to Top